Iyengar yoga

You are here: Home - Iyengar yoga

bks Iyengar2Hvad er Iyengar® yoga?

Iyengar® yoga er en kraftfuld og dynamisk yogaform, der udspringer fra hatha yoga, som er grundstammen i yoga.
B.K.S. Iyengar blev født i 1918 og er død i 2014 i Indien. Han var en mand, som har arbejdet målrettet og dedikeret hele sit liv på at videreudvikle og systematisere det traditionelle hatha yoga system. Han har genopdaget en hel række yoga asanas (stillinger) og pranayama (åndedrætsteknikker) som praktiseres over hele verden i dag.

Han drev et stort yoga institut i Indien som blev grundlagt i 1975, hvor hans børn Geeta S. Iyengar og Prashant Iyengar underviser praktiserende, såvel som lærere fra hele verden. Det er et levende og inspirerende sted i konstant udvikling.

Definitionen af ordet yoga har sine rødder i det gamle sprog sanskrit. Ordet yui betyder “at forene/samle”.
At forene kroppen med sindet og sindet med sin inderste kerne er yoga.

 

 

 

De grundlæggende principper i Iyengar® yoga er:

Anatomisk præcision og alignment – Hvordan man placerer de enkelte dele af kroppen i forhold til hinanden for mere korrekt og sund udførelse af stillingen, og som giver dig oplevelsen af større sammenhængskraft i kroppen.

Timing Fastholdelse af stillingen i længere tid, som gradvist opbygges over tid.

Sequencing – En metode at praktisere stillingerne i en bestemt rækkefølge for at maksimere effekten.

Props – Redskaber som support i visse stillinger og til forbedring og forståelse af alignment af kroppen. Props giver dig også mulighed for at praktisere stillinger, som ellers ville være umulige, grundet skader eller stivhed i kroppen, så der rent faktisk er potientale for at fordybe sig i stillingerne i længere tid og resultatet er reduceret rastløshed og uro i både krop og sind.

Hvis du vil vide mere henviser jeg til hjemmesiden  www.b.k.s.iyengar.com
Back to top